Nieuwe collega

Sinds kort werkt er bij de Groepspraktijk Weteringstraat een nieuwe collega.
Hieronder een introductie van Sophie Chavannes.

Sophie is algemeen fysiotherapeut sinds 2015. De afgelopen jaren heeft ze zich naast de behandeling van algemene klachten aan het bewegingsapparaat verder ontwikkeld en met name toegelegd op de behandeling van aanhoudende pijnklachten, psychosomatische klachten, angst- en spanningsklachten en klachten van de bekkenbodem (zoals bijvoorbeeld incontinentieklachten of zwangerschap gerelateerde klachten). Hiervoor heeft ze verschillende cursussen en opleidingen gevolgd.

Haar doel in de behandelingen is om samen met patiënten te ontdekken welke factoren invloed hebben op het ontstaan, blijven bestaan of terugkeren van klachten en hulp te bieden bij het beïnvloeden van deze factoren om zo het herstel te bevorderen. Hierbij kijkt ze naar de patiënt als geheel en werkt ze aan herstel van het contact met het eigen lichaam waardoor lichaamssignalen weer makkelijker opgemerkt kunnen worden.

Daarnaast volgt zij op dit moment de opleiding tot haptotherapeut. Met haptonomie richt ze zich meer op het verhaal achter het ontstaan van de klacht. Fysieke klachten zijn vaak onbewust een uiting van wat er zich in de psyche afspeelt. Bewustwording hiervan kan een belangrijke bijdrage leveren aan het herstel.